Wizyta w winnicy pod Warszawą
Organizacja tej pół dniowej imprezy firmowej to mieszanka mini-przygody, wycieczki enologicznej w okolicach Warszawy i inspirującego spotkania z ludźmi realizującymi swoją pasję.
Historia gospodarstwa rolnego w Dwórznie rozpoczyna się od upraw mali, z których po latach powstały pierwsze wina. Właściciel dzisiejszej winnicy – Pan Wiesław Gowin, chciał aby jego „ojczysta ziemia znów rodziła owoce”. Te pierwsze trunki wyrabiano ręcznie przy użyciu tradycyjnych metod i narzędzi. Następnie eksperymentowano z winami na miodzie i łączeniem owoców aż w końcu udało się stworzyć wino owocowe, które jak piszą właściciele ” smakuje jak świeże owoce prosto z krzaka”. W roku 2012 decydują się zatem na zakup pierwszych sadzonek winorośli. Tak rozpoczyna się historia rodzinnej winnicy dziś największej winnicy na Mazowszu, nazywanej Małą Toskanią. Zapraszamy do spotkania ze światem wina!
Poniżej przedstawiamy proponowaną agendę.
Dodatkowo podczas wizyty możemy zorganizować także:
Zwiedzanie przetwórni - uczestnicy zobaczą jak wygląda proces produkcji wina od ręcznego zbioru świeżych owoców, aż do zakorkowania butelki.
Warsztaty z food-pairingu podczas degustacji - uczestnicy podzieleni na grupy konkurują o najciekawszy dobór przekąsek do wina. Do dyspozycji i degustacji oddajemy najwyższej jakości sery kozie i owcze oraz naturalną oliwę tłoczona z oliwek prosto z Kalamaty.
Warsztaty z analizy sensorycznej - pokażemy jakie aromaty mogą pojawiać się w winach, zarówno te pożądane, jak i te świadczące o wadach wina i jak trudno je nazwać.
Butelkowanie wina - każdy nasz gości własnoręcznie napełni, zakorkuje i zaetykietuje swoją prywatną butelkę wina. Dodatkowa możliwość brandingu i personalizacji etykiet.
Strefa chillout - aranżacja dodatkowej przestrzeni do wypoczynku z opcjami animacji (koncert, prezentacje)