Wizyta w winnicy pod Warszawą

Liczba dni
1 dzień
Cena za os. przy grupie 20os.
335
W cenie: przejazd do/z winnicy, zwiedzanie, degustacja, obiad w formie grilla, koordynacja.
Dowiedz się więcej!
Pół dniowa przygoda w wyjątkowej winnicy. W programie m.in. degustacja, ognisko, spotkanie z inspirującymi ludźmi. Czytaj więcej

Organizacja tej pół dniowej imprezy firmowej to mieszanka mini-przygody, wycieczki enologicznej w okolicach Warszawy i inspirującego spotkania z ludźmi realizującymi swoją pasję.

Historia gospodarstwa rolnego w Dwórznie rozpoczyna się od upraw mali, z których po latach powstały pierwsze wina. Właściciel dzisiejszej winnicy – Pan Wiesław Gowin, chciał aby jego „ojczysta ziemia znów rodziła owoce”. Te pierwsze trunki wyrabiano ręcznie przy użyciu tradycyjnych metod i narzędzi. Następnie eksperymentowano z winami na miodzie i łączeniem owoców aż w końcu udało się stworzyć wino owocowe, które jak piszą właściciele ” smakuje jak świeże owoce prosto z krzaka”. W roku 2012 decydują się zatem na zakup pierwszych sadzonek winorośli. Tak rozpoczyna się historia rodzinnej winnicy dziś największej winnicy na Mazowszu, nazywanej Małą Toskanią. Zapraszamy do spotkania ze światem wina!

Poniżej przedstawiamy proponowaną agendę.

Plan wycieczki
Mapa wycieczki
9:30 – 11:00 Przejazd do winnicy autokarem
11:00-11:30 Przyjazd do winnicy, przywitanie, historia, lampka wina
11:30 - 13:00 Spacer po winnicy i przetwórni
13:00 - 13:30 Degustacja 5 rodzajów wina
13:30 - 15:30 Obiad przy ognisku
15:30 – 17:00 Powrót do Warszawy

Dodatkowo podczas wizyty możemy zorganizować także:

Zwiedzanie przetwórni - uczestnicy zobaczą jak wygląda proces produkcji wina od ręcznego zbioru świeżych owoców, aż do zakorkowania butelki.

Warsztaty z food-pairingu podczas degustacji - uczestnicy podzieleni na grupy konkurują o najciekawszy dobór przekąsek do wina. Do dyspozycji i degustacji oddajemy najwyższej jakości sery kozie i owcze oraz naturalną oliwę tłoczona z oliwek prosto z Kalamaty.

Warsztaty z analizy sensorycznej - pokażemy jakie aromaty mogą pojawiać się w winach, zarówno te pożądane, jak i te świadczące o wadach wina i jak trudno je nazwać.

Butelkowanie wina - każdy nasz gości własnoręcznie napełni, zakorkuje i zaetykietuje swoją prywatną butelkę wina. Dodatkowa możliwość brandingu i personalizacji etykiet.

Strefa chillout - aranżacja dodatkowej przestrzeni do wypoczynku z opcjami animacji (koncert, prezentacje)

Zobacz inne propozycje

Budowanie uli

Liczba dni - 1 dzień
Cena za os. przy grupie 15os.
295
Poznaj świat pszczół i dowiedz się jak ważną rolę odgrywają. Zbuduj ul i pomaluj go w swoje kolory.
Czytaj więcej

Regaty firmowe

Liczba dni - 1 dzień
Cena za os. przy grupie 20os.
575 PLN
Regaty w klimatycznym ośrodku nad jeziorem w okolicach Warszawy.
Czytaj więcej

Mistrz kierownicy

Liczba dni - 1 dzień
Cena za os. przy grupie 20os.
865
Zajęcia z doskonalenia techniki jazdy dla twoich pracowników. Wiedza, praktyka, emocje.
Czytaj więcej
Have questions?
Write to us Call us