Newsletter
Nowości. Ciekawostki. Oferty. Dołącz!

Warsztaty kulinarne dla firm

Cała Polska

Zapraszamy na warsztaty kuchni latynoamerykańskiej!

Absolutnie niesamowita kuchnia rodem z egzotycznej Ameryki Łacińskiej, miejsca, z którego wywodzą się znane nam warzywa i owoce (ziemniaki, pomidory, kukurydza, awokado, ananas) oraz setki odmian oraz gatunków, które nie są spotykane w Polsce. Jakie? Dowiecie się podczas naszych warsztatów kulinarnych! Nie wiesz, czym jest prawdziwe ceviche, jak przygotować, jak podać lub z czym się je spożywa? U nas poznasz tajniki jego przyrządzania i to w kilku wersjach! A może kręci Cię kuchnia meksykańska: masz ochotę na prawdziwe tacos al pastor, chiles en nogada lub treściwe guacamole? A co powiesz na porządną parilladę – prawdziwy argentyński grill z soczystych mięs, którym zabłyśniesz przed znajomymi podczas pogodnego letniego weekendu na działce? Z nami odkryjesz smak latynoskich produktów i przypraw, a wszystko to w akompaniamencie zaskakujących opowieści prosto z krajów pochodzenia naszych trenerów!

Nasi instruktorzy zapewnią ciekawe spotkanie i obsługę na najwyższym poziomie: Doris LópezMarek Witkowski to małżeństwo polsko – peruwiańskie z ponad 30-letnim stażem. Od wielu lat dzielą się z innymi swoją kulinarną pasją. Więcej informacji o tej niezwykłej parze w zakładce "Nasi instruktorzy".

Warsztaty gotowania dla firm to integracja połączona z wiedzą praktyczną i świetną zabawą. Jest to znakomita aktywność podczas wyjazdu firmowego oraz niezapomniane przeżycie. To nie tylko gotowanie, to podróż w głąb kultury latynoamerykańskiej, pełna opowieści, muzyki i oczywiście niezwykłych smaków.

Podczas warsztatów goście:

  • poznają specyfikę i charakter kuchni i kultury latynoamerykańskiej,
  • dostaną wiele praktycznych wskazówek,
  • przygotują pyszne potrawy, które potem będę serwowane podczas uroczystej kolacji.

Chcesz zorganizować warsztat gastronomiczny lub dzień kultury latynoamerykańskiej dla firmy? Napisz do nas info|rimac.com.pl| |info|rimac.com.pl lub zadzwoń 510 645 115. 

Nasi instruktorzy: Doris i MarekDoris López i Marek Witkowski: małżeństwo polsko – peruwiańskie z ponad 30-letnim stażem

Doris już w dzieciństwie interesowała się kuchnią swojego kraju: najpierw gotując wspólnie ze swoją mamą i babcią, następnie zaś poznając przepisy peruwiańskich dań pochodzących zarówno ze smaganego wiatrem wybrzeża Pacyfiku, jak i ośnieżonych szczytów Andów czy też z gorącego wnętrza amazońskiej selwy. Misją jej życia stało się rozpowszechnianie peruwiańskiej gastronomii w miejscach, gdzie jest ona niemalże całkowicie nieznana. Jej credo życiowym jest dewiza, aby uczynić życie jeszcze smaczniejszym.

Marek swoją przygodę z kuchnią peruwiańską rozpoczął podczas pewnej imprezy w jednym z warszawskich akademików, kiedy to jego serce zostało mu skradzione przez Doris, która na imprezę przygotowała nieznaną mu potrawę, która – jak sam to później wyznał – spowodowała, że wszystkie jego zmysły ogarnęła kulinarna rozkosz. Wtedy to, jak sam przyznaje, poczuł kulinarny zew Atahualpy i postanowił bliżej poznać nieznaną mu kulturę i kuchnię. Udało mu się to podczas wielu podróży do kraju jego małżonki, gdzie poznawał lokalne smaki peruwiańskich frykasów. Owa kulinarna pasja owocuje niepohamowanymi zapasami energii kulinarnej, którą Marek stara się wykorzystać w każdej wolnej chwili spędzonej w kuchni. Zarazem będąc chemikiem dba o to, aby odpowiednie proporcje składników były zachowane.

Formularz kontaktowy

* - pola wymagane